Energetische geneeskunde

Heb jij wel eens gehoord van energetische geneeskunde? Veel mensen kennen dit helemaal niet en weten niet wat zij hier van mogen of moeten verwachten. Daarom eerst een korte uitleg over de reguliere medische behandelingen en het verschil met deze behandelmethode. Bij reguliere artsen wordt er altijd vooral naar de klacht gekeken waar jij last van hebt en er wordt gezocht naar medicijnen om deze te verhelpen. Dit klinkt heel logische en heel effectief, maar klachten hebben niet altijd een eenduidige oorzaak. Bovendien is de pijn wegnemen vaak slechts symptoombestrijding, er gaat in veel gevallen namelijk iets anders achter schuil. In de energetische geneeskunde wordt er juist gekeken naar het lichaam als geheel en naar de balans met de geest. Er wordt gewerkt vanuit het gegeven dat lichaam en geest één zijn en vanuit het gegeven dat ons lijf een zelfhelend vermogen heeft. In veel gevallen is het prima in staat om zelf het probleem weg te nemen. Mits natuurlijk alles goed in balans is en de energiebanen bijvoorbeeld niet geblokkeerd zijn. In de energetische geneeskunde wordt er gewerkt aan het bewustwordingsproces dat alles met elkaar in verbinding staat en dat zelfhelend vermogen gestimuleerd kan worden.

Behandelingen binnen energetische geneeskunde

Op wat voor manier kan het lichaam zichzelf nu helen? Hoe kan dit proces gestimuleerd worden? In de energetische geneeskunde wordt hiervoor gebruik gemaakt van eeuwenoude technieken en kennis, zoals:

  • acupunctuur
  • homeopathie
  • bioresonantie therapie
  • hjnagel

In sommige gevallen heb je aan een van de verschillende behandelmethodes genoeg, in andere gevallen zal er naar een combinatie van behandelingen gezocht worden, om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Daarvoor wordt in de meeste gevallen ook samengewerkt met reguliere artsen, op het moment dat jij je went tot de energetische geneeskunde is het namelijk zeker niet de bedoeling dat je stopt met je traject bij je reguliere arts. Behandelingen kunnen complementair zijn, ze zijn een aanvulling op de medicatie die je al krijgt, de behandeling die je eigen dokter al in werking heeft gezet. Daarmee stoppen kan risico’s voor je gezondheid met zich meebrengen. Blijf dus altijd gewoon je medicijnen nemen en blijf naar je gewone arts gaan, in combinatie met de werking van de energetische geneeskunde zul je sneller genezen en zul je beter in balans raken. Bovendien kan ook een voedingsadvies en verandering van eetpatroon zeker bijdragen aan het verbeteren van je gezondheid.

Aandoeningen verhelpen

Bij wat voor soort klachten of aandoeningen kun je nu gebruik maken van de helende werking van de energetische geneeskunde? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een voedselallergie, maar ook aan hooikoorts, astma en COPD. Maar niet alleen bij dit soort klachten kan het uitkomst bieden, het is ook effectief in geval van bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, depressie en burn out. En onderschat ook zeker niet de invloed op bijvoorbeeld blessures, infectieziekten en buikpijn. De lijst is nog veel langer dan dit, maar je hebt zo wel een beetje een beeld gekregen van de mogelijkheden. Ben jij geïnteresseerd in wat energetische geneeskunde voor jou kan betekenen? Dan kun je terecht bij de praktijk voor complementaire geneeskunde van H.J. Nagel, gevestigd in Apeldoorn. Hier kun je voor veel verschillende zaken uitstekend behandeld worden en je zult merken dat juist het complementaire aspect, het combineren van verschillende behandelmethoden, een uitstekend effect zal hebben op jouw lichaam en geest. Loop jij al langer rond met klachten waar je maar net niet helemaal vanaf komt en zoek je een alternatieve oplossing? Dan is het dus zeker de moeite waard om je eens te wenden tot de energetische geneeskunde, de kans is groot dat jij je na behandeling een heel stuk beter voelt! Kijkt u ook eens op hjnagel.nl.