Zorg goed voor jezelf door een menstruatiecup te kopen

Als vrouw heb je elke maand te maken met de menstruatie. Dat is vervelend, want dat betekent dat je ook altijd in de weer moet met maandverband of iets dergelijks. Het is ook mooi natuurlijk, want de menstruatie is direct gelinkt aan je vruchtbaarheid en de mogelijkheid om kinderen te baren. Maar dat maakt de menstruatie niet minder vervelend. Je wilt bijvoorbeeld 1 of twee kinderen op de wereld zetten, maar je menstrueert elke maand en dat ook jarenlang. En het is niet zo dat je na de menopauze opeens verlost bent van alle problemen. Je krijgt dan andere nieuwe problemen waar je mee om moet leren gaan. Het is dus allemaal geen pretje en dus is het fijn dat je via een menstruatiecup het leed in ieder geval iets kunt verzachten. Je kunt via praticups.nl eenvoudig een menstruatiecup kopen. Een dergelijke cup heeft nogal wat voordelen ten opzichte van de traditionele middelen die men vaak gebruikt zoals maandverband of tampons. Ten eerste heb je met een menstruatiecup tot wel 12 uur bescherming. Dit is natuurlijk heel wat anders dan de bescherming die je geniet als je gebruik maakt van maandverband of tampons. Deze moet je immers tijdens een dag nog wel eens vervangen. Daarnaast wordt je je ook steeds meer bewust van je maandverband als je deze niet zou vervangen. Dat komt het comfort en de hygiëne natuurlijk niet echt ten goede. Als je een menstruatiecup zou kopen, dan heb je te maken met een cup die tot wel 5 keer meer opneemt dan een tampon of maandverband. Een ander belangrijk voordeel is het feit dat de cup herbruikbaar is en tot wel 10 jaar meegaat. Je investeert dus 1 keer door een menstruatiecup te kopen en daarna ben je voor de eerste 10 jaar klaar. Als je op je 20ste voor het eerst een menstruatiecup zou kopen en op je 50ste de overgang passeert, dan hoef je dus maar keer een menstruatiecup te kopen. Dat scheelt dus enorm op de kosten, want tampons en maandverband moet je gewoon iedere maand opnieuw kopen. En het is niet zo dat goede absorberende tampons goedkoop zijn. Een ander belangrijk voordeel van de menstruatiecups is het feit dat je tijdens je menstruatie gewoon kunt doen waar je zin in hebt. Je kunt zwemmen, slapen of sporten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over lekkage en dergelijke. Dat maakt het leven tijdens de menstruatie dus een stuk comfortabeler. Daarnaast is het gebruik van een menstruatiecup hygiënischer en comfortabeler dan het gebruik van een tampon. Al met al is het dus beter om een menstruatiecup te kopen en dat kan zoals gezegd via de site van practicups.nl.

Een menstruatiecup kopen doe je eenvoudig online

Mocht je een menstruatiecup willen kopen, dan hoef je dus niet naar een of andere speciaalzaak te rennen. Je kunt de cup eenvoudig via de site bestellen. Dat maakt het gebruik dus extra voordelig, want bestellen is makkelijk.

Ontvang altijd twee maten

Om ervoor te zorgen dat de cup goed past, ontvang je altijd twee maten. Zo heb je altijd een cup die goed past. Je profiteert bij practicups dus in ieder geval van de volgende voordelen: 

  • 12 uur bescherming
  • Geen nare luchtjes
  • Geen droge vagina
  • Geen irritaties