Authentieke producten koop je bij de boerderijwinkel

Echte lekkere en natuurlijke zuivelproducten komen van een boerderij die nog ambachtelijk authentieke producten maakt. Kaasboerderij Gein Genoegen is hier het uitgesproken voorbeeld van. De naam van de boerderij stamt af van het riviertje Het Gein dat vlak langs Abcoude stroomt. De uit 1904 daterende boerderij is de plek waar het allemaal gebeurt. Op milieubewuste wijze wordt hier geboerd en worden hier de producten verkocht die in de boerderijwinkel worden verkocht. In de boerderijwinkel, die bij de boerderij is gelegen, kun je terecht voor onder andere:

  • Zuivelmanden
  • Boeren kaas
  • Vleespakketten
  • Boerderijzuivel

Alles wat een boerderijwinkel hoort te verkopen dus.

De puurheid van de producten van de boerderijwinkel

Boeren weten hoe de producten van de boerderij het beste kunnen worden verwerkt tot producten die puur en eerlijk van smaak zijn. Dit proef je aan alles wat je bij de boerenwinkel kunt krijgen. Op de website kaasboerderij-geingenoegen.nl is alles te lezen over het brede assortiment dat in de boerderijwinkel verkrijgbaar is. Zo bestaan de zuivelmanden, die ideaal zijn als cadeau zowel om te krijgen als te geven, uit diverse soorten producten die afkomstig zijn van de boerderij. Denk daarbij aan kaas, vlees, noten en andere producten. Leuk opgemaakt in een mand is dit een cadeau om door een ringetje te halen. De kaasboerderij zou geen kaasboerderij zijn als er ook geen kaas verkocht zou worden en de kaas die verkrijgbaar is in de boerderijwinkel, die mag er zijn. Voor deze kaas is een authentiek en traditioneel recept gebruikt met de melk van de koeien van deze boerderij. Echte boerenkaas zoals het hoort dus, gemaakt van verse rauwe melk, waardoor de smaak krachtiger en karakteristieker is dan fabriekskaas zoals die bij de supermarkt verkrijgbaar is. Het landleven komt terug in alles wat je proeft. De boerenkaas is voller van smaak om dat de gebruikte melk wat vetter is. Het voordeel is dat dit veelal gezonde vetten zijn en dat dit de kaas meer smaak geeft, waardoor er minder zout in de kaas toegevoegd hoeft te worden. Het kaasmes snijdt daarmee aan twee kanten. Natuurlijk helpt de boeren passie voor het vak daar ook een beetje in mee, want deze kazen worden met veel aandacht en liefde gemaakt, maar ook gerijpt. Het assortiment van de boerderijwinkel is uitgebreid met vleespakketten en dit is bijzonder en duurzaam vlees, dat afkomstig is van de weidegang koeien van de boerderij. Door de speciale selectie van het soort rund dat hiervoor wordt gebruikt, kan de kwaliteit zeer hoog gehouden worden en komt ook dit tot zijn recht in de smaak van het vlees. Daarbij worden er geen onnatuurlijke toevoegingen en antibiotica gebruikt, waardoor het vlees gezond en puur is. Meer is uiteraard op de website van Kaasboerderij Gein Genoegen terug te lezen.

Speciale boerderijzuivel van Kaasboerderij Gein Genoegen

Tot slot komt de boerderijzuivel aan bod en deze is heel bijzonder, heel erg lekker en ook heel erg gezond. Ook deze producten zijn allemaal in de boerderijwinkel te verkrijgen en worden ambachtelijk gemaakt op de boerderij. Van koe tot klant dus. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en grazen daardoor de hele dag door. De beweging en het verse gras zijn van invloed op de smaak van de boerderijzuivel. De boerderijzuivel, zoals yoghurt en karnemelk worden gepasteuriseerd. Dit gebeurt direct na het melken, waardoor bacteri├źn worden voorkomen en waardoor ook direct bij het afkoelen de cultuur kan worden toegevoegd die de yoghurt ouderwets lekker stevig maakt, met een dikke laag room erop. De melk, karnemelk en de yoghurt zijn net als alle andere producten bij de boerderijwinkel in Abcoude verkrijgbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Kom zelf ook eens  het landleven proeven.

Lees meer…