Hoe kun je veilig en betrouwbaar cryptocurrency kopen?

De opkomst van het digitale geld. Het was een schok in de wereld toen Bitcoin ineens beweerde de toekomst te zijn. Wereldwijd zijn mensen zich gaan verdiepen in de mogelijkheden. Voorstanders schreeuwden dat fiatgeld het volgende jaar niet zo halen, tegenstanders beweerden bij hoog en laag dat een rij getallen nooit het geld kon vervangen. Waar stond jij toen Bitcoin voor het eerst in beeld kwam? Toen de Nederlandse Gulden als cryptomunt opgezet werd en Dogecoin bedrog genoemd werd? Steeds meer mensen kiezen voor cryptocurrency kopen en laten we eerlijk zijn: cryptocurrency kopen heeft een heel aantal interessante voordelen ten opzichte van andere beleggingen en investeringen. De drempel is lager, je hebt minder geld nodig om te beginnen en letterlijk iedereen kan cryptocurrency kopen. Het is niet verboden en nu de munten steeds vaker gebruikt kunnen worden, is het alleen maar interessanter geworden. En gevaarlijker, want wanneer je niet weet wat je doet, kun je zo ineens je investering kwijt zijn. Daarom eens een artikeltje over hoe cryptocurrency kopen veilig en betrouwbaar kan in minder dan duizend woorden, want we hebben niet allemaal de tijd om boekwerken door te nemen.

Hoe cryptocurrency kopen veilig kan

Wanneer je kiest voor cryptocurrency kopen, dan is het van belang dat je eerst kijkt naar de veiligheid. Kies je een broker of exchange, kijk dan eerst of deze licenties heeft, of alle informatie online te vinden en of er mensen zijn die reviews geschreven hebben over de diensten die aangeboden worden. Er zijn veel websites die veel te hoge prijzen rekenen en die rijk worden van de onkunde van mensen. Zorg er daarom voor dat je weet wat je doet. De tweede stap is het kiezen van een goede wallet. Een goede wallet is een wallet van de ontwikkelaar zelf of een hardware wallet met beveiliging. Hierover kunnen de experts van Cryptotips (https://cryptotips.eu/) je veel meer vertellen. Laat nooit je munten op een exchange of website staan, want dan ben je afhankelijk van een derde partij en dat is precies wat je niet wilt. Tot slot: cryptocurrency kopen doe je alleen met geld dat je kunt missen. Ga er nooit blind vanuit dat het geld meer waard zal worden en reken er niet op dat je binnen een week winst hebt. Ga geen cryptocurrency kopen wanneer je moe bent of gedronken hebt. Het is een serieuze investering en zo moet je cryptocurrency kopen dan ook precies zien.

Welke munten zijn het best?

Wanneer het gaat om investeren in cryptovaluta dan zie ik steeds vaker dat mensen het lastig vinden om een keuze te maken:

  • Welke munt is goed?
  • Welke munt gaat in waarde stijgen?
  • Hoeveel moet ik investeren?

Dat zijn lastige vragen, zeker nu er tientallen verschillende munten zijn. Beginners raad ik doorgaans aan om alleen te investeren in de top 10, dus BTC, ETH, XRP, XLM en zulke tikkers. Deze munten zijn volatiel, maar hebben zich al bewezen en dat betekent dat er een community is en dat de marktkapitalisatie aanwezig is die dingen mogelijk kan maken. Ook raad ik altijd aan om te kijken naar het probleem dat een blockchain oplost. Wordt er een groot probleem opgelost dat relevant is en zijn er geen of weinig concurrenten, dan is het een goede investering. Lost de blockchain geen enkel probleem op, dan kun je de investering beter in een andere munt doen die in de toekomst wel belangrijk kan zijn. Al met al is dit het maken van een goede afweging op basis van gezond verstand – en een beetje geluk.