Waar kan ik wikkelfolie voor gebruiken?

Rekfolie of stretchfolie is een zeer rekbare folie dat samengesteld is uit polyethyleen met lage dichtheid. Het wordt gebruikt door de verpakkings- en logistieke industrie, evenals door andere industrieën voor tal van toepassingen. Maar voordat je te weten komt waar je wikkelfolie voor kunt gebruiken, is het belangrijk dat je de soorten wikkelfolie kent. Er zijn immers verschillende soorten stretchfolie beschikbaar, en elke heeft een uniek doel, kwaliteit en productieproces. Om te beginnen is er handwikkelfolie. Zoals de naam al aangeeft, is handwikkelfolie speciaal ontworpen zodat het met de hand kan worden aangebracht, zonder gebruik te maken van machines. Het wordt meestal gebruikt om kleine artikelen in te pakken, zoals bijvoorbeeld jouw collectie miniatuur auto’s (om ze stofvrij te houden). Voor machinewikkelfolie is een apparaat nodig. De voordelen van het gebruik ervan zijn een snellere en efficiëntere verpakking en minimale menselijke verpakkingsfouten. Vervolgens zijn er nog speciale wikkelfolies. Deze folies zijn vervaardigd om aan specifieke verpakkingseisen te voldoen. Bepaalde industrieën gebruiken deze wikkelfolies wanneer de standaardsoorten niet voldoen. Enkele voorbeelden van deze speciale wikkelfolie zijn:

  • Ultra Violet stretchfolie
  • Gekleurde rekfolie
  • Geventileerde palletfolie
  • Ondoorzichtige zwarte wikkelfolie

Het veelzijdig gebruik van stretchfolie

Rekfolie wordt door een reeks industrieën gebruikt om artikelen van verschillende grootten, gewichten en afmetingen in te pakken. Verzending, vracht en logistiek hebben betrekking op het dagelijks verpakken van grote hoeveelheden artikelen, zodat deze industrieën rekfolie gebruiken om lasten te bundelen, items samen te bundelen en gepalletiseerde dozen in te pakken. Het zorgt voor een eenvoudigere en efficiëntere behandeling en transport. De voedingsindustrie verpakt ingeblikte goederen zoals bier met machinale stretchfolie om het proces te versnellen. Hierdoor kunnen de items ook op elkaar worden gestapeld en eenvoudig worden opgeslagen in vrachtwagens. Om hun artikelen te beschermen, wikkelen ondernemers uit de vloerindustrie materialen als tegels, keramisch beton, marmer, graniet en porselein in plastic folie. Om te voorkomen dat deze materialen breken of barsten, gebruiken ze hoogwaardige wikkelfolie. Elektronische apparaten en componenten zijn kwetsbaar en gevoelig voor statische elektriciteit en stof. Daarom gebruikt de technische industrie een speciale antistatische folie om statische elektriciteit, vuil, stof en andere vreemde deeltjes af te stoten die de goederen zouden kunnen beschadigen. Handwikkelfolie wordt gebruikt voor heel wat doeleinden. Het algemeen bekende gebruik ervan is natuurlijk om voedsel in te pakken, maar er zijn nog veel andere, minder bekende manieren om huishoudfolie te gebruiken. De sterkte en elasticiteit van wikkelfolie maken de folie echt uniek. Hij past netjes in of rond bijna elke vorm en lost een verrassend aantal problemen op in slechts één eenvoudige stap. Handwikkelfolie kun je bijvoorbeeld gebruiken om je bananen te beschermen tegen een te snelle overrijping. Voorkom dat de inhoud van cosmetica en toiletartikelen tussen je kleren terechtkomt op vakantie door de deksels van je toiletartikelen te verwijderen en huishoudfolie over het open uiteinde van de flessen of potjes te plaatsen voordat je het deksel terugplaatst. De gladde textuur van handwikkelfolie houdt in dat het geen vloeistof absorbeert. Het is dus de perfecte oplossing om te voorkomen dat verfkwasten en rollen uitdrogen tijdens het verven. Gebruik eenvoudig wikkelfolie om je natte gereedschappen in te pakken totdat je klaar bent om opnieuw te beginnen verven. Het bespaart uren aan schoonmaken!

Beveilig je goederen of items thuis of tijdens het verzenden

Op zoek naar de perfecte verpakkings- en verzendoplossingen voor je bedrijf of thuis? Dan is webshop VIV er voor je. Hier hebben ze een breed scala aan producten beschikbaar, zoals de handwikkelfolie, minirollen wikkelfolie, machinewikkelfolie en gekleurde folie. Voor een redelijke prijs krijg je een superieure verpakking en bescherming voor je goederen. Bezoek webshop.viv.nl vandaag voor meer informatie over hun producten.