Waarom een warmtepomp kopen?

Een warmtepomp is een zeer rendabele manier om je stroomverbruik te beperken, zeker als je de elektriciteit hiervoor zelf opwekt door middel van zonnepanelen. Maar wat is zo’n pomp nu eigenlijk? Op de website van The Sunshine Company vind je een uitgebreide uitleg over de bedoeling en werking van een dergelijke warmtepomp en waarom het zo’n goed idee is om er een aan te schaffen. Kort gezegd is een zo’n pomp voor warmte het tegenovergestelde van een airco. Een airco blaast namelijk koude lucht terwijl een pomp voor warme uiteraard warmte blaast. Bij een airco wordt de warme lucht de andere kant op geblazen omdat je op dat moment de voorkeur geeft aan koude lucht, bij een warmtepomp is het precies andersom. In feite is het dus gewoon een airco, maar dan blaas je de warme lucht je huis in en de koude lucht naar buiten, precies andersom dan hoe je een airco normaal gesproken gebruikt dus. En als je via The Sunshine Company ook zonnepanelen laat plaatsen kun je de stroom voor deze pomp zelf opwekken, waardoor je dus totaal geen geld meer kwijt bent aan het opwarmen van je woning! Ideaal toch?

Zonnepanelen aanschaffen

Waarom een warmtepomp kopen?Zonnepanelen zijn de perfecte manier om milieubewuster te leven. Je wekt namelijk je eigen stroom op, en hoeft deze dus niet af te nemen bij een of andere energieleverancier. Dit is een goede zaak want bij energieleveranciers weet je nooit zeker of de stroom wel milieubewust is opgewekt. Het kan natuurlijk gaan om zonne- of windenergie, maar zeker weten doe je het nooit. Zelf je eigen stroom opwekken is dus de beste manier als je zeker wilt weten dat het zonne-energie betreft. Zonnepanelen aanschaffen doe je het beste bij The Sunshine Company, eventueel gelijk in combinatie met een warmtepomp. De combinatie van deze twee gaat je veel stroombesparing opleveren en bovendien onze mooi aarde een duwtje in de rug geven. De omschakeling naar zonne-energie en een warmtepomp wordt ook wel gasloos wonen genoemd. Gasloos wonen d.m.v. een warmtepomp kun je in de volgende gevallen in jouw huis uitvoeren:

  • Als je al gebruikmaakt van vloerverwarming.
  • Als u voldoende dakoppervlak heeft voor zonnepanelen.
  • Als u een bepaald type radiatoren heeft.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van gasloos wonen kijk je het beste op de website van The Sunshine Company. Daar vind je veel informatie over het aanschaffen van zonnepanelen, een speciale warmtepomp en de prijzen ervan.

Energie besparen met een warmtepomp

Als je graag het milieu een handje wilt helpen zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen. Ze zijn allemaal gericht op het besparen van stroom en water, bijvoorbeeld door het gebruik van een warmtepomp. Zo kun je bijvoorbeeld minder lang douchen, een waterbesparende douchekop aanschaffen, spaarlampen gebruiken, etc. Zo’n warmtepomp kan al een hele hoop schelen in je gasverbruik, want ook (de winning) van gas is heel slecht voor het milieu. Als je nog meer wilt doen zou ik je aanraden minder vlees te eten. De productie van jouw lapje vlees gaat namelijk gepaard met gigantisch veel water- en stroomverbruik. Dus als je ergens wilt beginnen, dan kijk eens naar je eetpatroon, hoeveel vlees eet jij eigenlijk?