Wasbare luiers

Krijg jij een kindje? Dan sta je natuurlijk voor de vraag of je gewone of wasbare luiers gaat kopen. In het verleden was de stoffen, herbruikbare variant de enige optie die je had, totdat de wegwerpvarianten op de markt kwamen. Velen stapten toen op die laatsten over en ze zijn natuurlijk ook handig in gebruik. Je hebt nooit het probleem dat je geen schone luier meer hebt omdat alles in de was zit en je kunt ze overal gewoon weggooien. Erg handig als je onderweg bent. Maar de laatste jaren raken de wasbare luiers weer beetje bij beetje in trek bij jonge ouders. De reden om hier weer voor te kiezen, is voor velen het milieu. Bij de wegwerpexemplaren creëer je toch wel een hele bult afval en dat begint steeds meer mensen tegen te staan. Steeds meer mensen proberen zo duurzaam mogelijk te leven en dan is het weggooien van deze producten daar natuurlijk wel sterk mee in contrast. Wasbare luiers passen echter heel goed in een duurzaam leefpatroon en dat maakt dat steeds meer mensen er toch voor kiezen om dit weer te gaan gebruiken!

Uitstekende wasbare luiers

Nu is het natuurlijk wel zo dat de huidige generatie wasbare luiers niet te vergelijken is met de exemplaren die er vroeger gebruikt werden. Ze zijn nu echt veel handiger in gebruik en ze zien er bovendien ook nog eens leuk uit! Je gebruikt hierbij broekjes die je kunt wassen en daar zitten inleggers bij, die je eventueel kunt gebruiken. Daar bovenop kun je nog een extra inlegvel leggen. De inlegvellen kun je gewoon door het toilet spoelen of in de prullenbak gooien bij het verschonen van jouw kindje. Het broekje zelf kan in de wasmachine. Het gebruik van wasbare luiers is dus eigenlijk heel eenvoudig en doordat de inlegvellen de ontlasting opvangen, hoef je ook niet bang te zijn dat je echt heel smerige luierbroekjes schoon hoeft te wassen! Het lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld, maar je kunt echt heel goede uitleg vinden over hoe het verschonen en het wassen allemaal in zijn werk gaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet weet hoe je dit aan moet pakken als je kindje er eenmaal is, maar je kunt je echt goed voorbereiden op het gebruik van wasbare luiers.

Verschillende varianten

Wat wel wat ingewikkeld kan zijn, is het feit dat er verschillende varianten wasbare luiers zijn. Je weet natuurlijk niet wat jou in gebruik zal bevallen of wat jouw kindje prettig vindt, totdat je er eenmaal mee aan de slag bent gegaan. Wat aan te raden is, is een proefpakket bestellen bij Kidzstore.eu. Hierin zitten verschillende varianten, zodat je kunt uitproberen welke jou het best bevalt. Weet je dit, dan is het kopen van een starterspakket een goede optie. Hierin zit eigenlijk alles wat je nodig hebt, namelijk:

  • voldoende wasbare luiers voor overdag en ‘s nachts
  • inleggers
  • inlegvellen
  • een afsluitbare waszak

In die laatste kun jij alle vieze broekjes bewaren totdat jij de wasmachine aan gaat zetten. Je hebt met dit pakket dus echt in één keer alles in huis wat je voor jouw kleine nodig hebt! Bij Kidzstore kun je uiteraard ook terecht voor het bestellen van losse artikelen, om zo jouw voorraad aan te vullen of groter te maken. Je hebt voor de broekjes altijd de keus uit verschillende leuke dessins en kleuren! Wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu? Wil jij geld besparen? Dan is het kiezen voor het gebruik van wasbare luiers echt een uitstekende keus!